Buluşan Kadınlar Olarak Habervaktim'i Kınıyoruz!

Bir süredir Habervaktim sitesinin Hilâl Kaplan’la ilgili karalama kampanyasına maruz kalıyoruz. Habervaktim'in bu kampanyası yıllardır defalarca şahit olduğumuz çirkin stratejilerinden bir tanesidir. Türkiye’de Kürtlerle oturup konuşmayı, Ermenilerle toplantı yapmayı, kiliseye gidip fotoğraf çektirmeyi suç ilan edip, bunu bir itibarsızlaştırma kampanyasına konu etmek Habervaktim’in ırkçı, ayrımcı ve nefret yüklü yayıncılık anlayışının ta kendisidir. Bütün bunları gizli ilişkileri açık etmek olarak çerçeveleyip, bir övünç vesilesi yapan Habervaktim suç işlemektedir.

Bizler kiliseyi dini bir mekan olarak tanıyor ve ziyaret ediyoruz. Habervaktim, kilisede herhangi bir nedenle bulunmuş Müslüman bir kadını, ırkçı ve ayrımcı bir kitleye karşı hedef göstererek, daha önceleri yaptığı gibi tehlikeli bir oyunun baş aktörü olmaya soyunmuştur. Kilisede bulunmayı suç sayıp Müslümanlığımızı yargılamak Habervaktim’in işi değildir. Dahası bu dil, kilisenin cemaatini oluşturan Hıristiyan vatandaşlar için de incitici ve ötekileştiricidir.


Biz, Buluşan Kadınlar olarak yaşadığımız topraklarda etnik ve dinsel tektipleştirmenin bir ulus-devlet projesi olduğunu düşünüyor, İslâmî düsturlara aykırı olan bu tektipleştirme projesinin uzantısı olarak görülebilecek ırkçı ve ayrımcı tüm karalama kampanyalarına kim maruz kalırsa kalsın yanında bulunacağımızı ilan ediyoruz. Bu kampanyaya hedef olan Hilâl Kaplan’ın yanında, onu itibarsızlaştırmaya çalışanların da karşısındayız.

Buluşan Kadınlar İnisiyatifi Adına;

Aslı ÖZTÜRK, Asuman AKŞİT, Ayça ÖRER, Ayşe BAYRAM, Ayşe BOSTANCI, Ayşe Özlem EKŞİ, Ayşe SULA AKBAL, Ayşe SULA KÖSEOĞLU, Ayşenur BOL, Ayşenur ERDEM, Ayşenur MUTLU, Bedriye YILMAZ, Berrin DARILMAZ, Berrin SEVİMLİ, Berrin SÖNMEZ, Canan AYDIN BIÇAK, Cemile BAYRAKTAR, Cemile BİÇER, Cihan AKTAŞ, Deniz IŞIKER BEDİR, Döne YILMAZ, Emel TOPÇU, Emine DOĞAN, Emine HOCAOĞULLARI, Emine ÖZÇELİK, Emine UÇAK ERDOĞAN, Emira BARYAMAN, Esra DURU, Esra Gül AKALIN, Fadime ÖZKAN, Fatma BOSTAN ÜNSAL, Fatma ÇİFTÇİ, Fatma DİNGİL ALAN, Fatma  ÖRGEL, Feyza AKINERDEM, Funda TUĞRUL, Gülhan DİNÇ, Gülsüm EKİNCİ, Gülsüm TURHAN, Halime KÖKÇE, Hanife OTBASAN, Hasibe TURAN, Hatice GÜLER, Hatice ÜNAL, Hidayet ŞEFKATLİ TUKSAL, Hilal BARIN, Hilal KORUCU, Hüda KAYA, Jülide TUNAKAN, Kamile BATUR, Kübra ŞEREFOĞLU ÇABUK, Leyla DEMİR, Leyla İPEKÇİ, Melek ÖZBAY,Meltem İŞLER SEVİNDİ, Meryem KARABEKMEZ, Mualla KAVUNCU, Mukadder BAHADIR, Necla KOYTAK, Necla SAYDAM, Nesrin SEMİZ, Nihal BENGİSU KARACA, Nigar GÜMRÜKÇÜOĞLU, Nuran AVUTMUŞLU, Nurcan AKTAY, Nurcihan SAATÇİOĞLU, Nuriye DOĞUSAN, Nursel GÜLER, Nurten CECELİ ALKAN, Özden SÖNMEZ, Özlem ALBAYRAK, Özlem TÜRKDOĞAN, Özlem YAĞIZ, Pınar DEMİR, Rabia YAVUZ, Rahime SEZGİN, Saliha BEKTAŞ, Saliha KÖSE, Selma KARIŞMAN, Sema ESMER, Semanur SÖNMEZ YAMAN, Sevgi KARABULUT, Sıdıka ÇETİN, Sümeyye KAVUNCU, Şengül YİĞİT, Şerife Gül ARIMAN, Şeyma TAMER, Şilan TİMUR, Tuba COŞANDAL, Tubanur SÖNMEZ, Tuğba ÖZDEMİR, Ümmü MERYEM, Yasemen ÇOBAN,Yasemin ALPBOĞA, Yıldız AMCA, Yıldız RAMAZANOĞLU, Zeliha SAĞLAM, Zeliha TOYGAR, Zeynep KEVSER SEREFOĞLU, Zülal BAKKAŞ